header v2

yt iconfb icon

logo

1907488 811009182328111 3630725956271452788 n

A közösségi színtereken végzett Egészségfejlesztés célja, hogy fejlessze a Modellprogramba bevont közösségek, községek – Praxisközösségekhez tartozó lakosság – egészségmagatartását, hozzájárulva ezzel a lakosság egészségi állapotának javulásához.

Az egészségügyi ellátásban szerzett korábbi tapasztalatok alapján, a közösségi színtereken nyújtott, különféle intenzitású, egyéni és csoportos foglalkozások hatékonyak lehetnek nemcsak az egészségfejlesztésben, hanem az egészségműveltség – tudatosság, információ, megelőzés – tartós javításában is.

Fontos, hogy a szakemberek a helyszínhez és a célcsoporthoz, a központi kockázati tényezőhöz igazítsák a foglalkozásokat.

Ennek megfelelően az egészségfejlesztés helyszínei többek között az óvodák, általános iskolák, középiskolák, munkahelyek, sportpályák, nyugdíjas otthonok, orvosi rendelők várótermei, művelődési házak, védőnői tanácsadók, civil szervezetek egységei.

Az egyéni és csoportos foglalkozások témája, pedig többek között a fertőző betegségek; szexuális úton terjedő betegségek; várandósság; védőoltások; nem-fertőző betegségek; lelki egészség; fizikai aktivitás – sport és mozgás; dohányzásról való leszokás támogatása; táplálkozási tanácsadás; túlzott alkoholfogyasztás; pszichoaktív anyagok – drogok – használata; daganatok időbeni felismerése; elhízás; szájüreg egészsége; cukorbetegség; szív-érrendszeri megbetegedések; sérülések megelőzése; családon belüli erőszak; életkorral kapcsolatos érzékszervi problémák – öregszeműség, időskori hallásromlás.

alapel bwhozzajar bwminiszterelnokseg bw
A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.
The project is supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution.
www.svajcihozzajarulas.hu

Copyright © 2015 - Alapellátás-fejlesztési Modellprogram. Minden jog fenntartva!