header v2

yt iconfb icon

logo

2016. június 27. - kolozsvariradio.ro

Dr. Papp Magorral, a projekt szakmai vezetőjével a modellprogram keretében működő praxisközösségekről, ezek tevékenységi palettáján föllelhető más, kisebb programokról, s egy nemrégiben bemutatott kiadványukról, Gutási Éva: Minden napra egy alma című, ovisoknak szánt verses mesekönyvéről is beszélgetett a Rádió riportere, Juhász Éva. 

2016. június 23. - Info Rádió

Az Info Rádió riportere Kálló Izabella készített telefonos interjút Dr. Papp Magorral, az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram szakmai vezetőjével.

2016. június 1. - unideb.hu

A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának Megelőző Orvostani Intézete által működtetett WHO Társadalmi Sebezhetőség és Egészség Kollaborációs Központ szervezésében, a WHO támogatásával a “Central Eastern European Networking Event of Researchers on Roma Health and Policy” nemzetközi konferenciát rendeznek Debrecenben.

2016. április - kolozsvariradio.hu

Dr. Papp Magor idén tavasszal előadást tartott a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum diákjainak szervezett egészségnevelő napon, és saját bevallása szerint igen kellemes tapasztalatokkal tért haza.

2016. április 23. - nol.hu

Segéd-egészségőröket képeztek a Debreceni Egyetemen: ők a hátrányos helyzetű lakosság egészségi állapotának javításáért dolgoznak majd.

2016. áprlis 21. - unideb.hu

A hátrányos helyzetű lakosság egészségi állapotának javítása érdekében segéd-egészségőröket képeztek április 20-21. között a Debreceni Egyetemen.

2016.április 22. - Hír TV

Az egész országra kiterjesztenék a hamarosan véget érő Alapellátás-fejlesztési modellprogramot. A cél a megelőzés és a krónikus betegek gondozása. A háziorvosok munkáját dietetikusok és népegészségügyi szakemberek segítik.

2016. április 21. - dehir.hu

A megelőzés és a krónikus betegek gondozása a legfőbb célja az alapellátás-fejlesztési modellprogramnak, amelyet hátrányos helyzetű településeken indítottak. A háziorvosok munkáját dietetikusok, népegészségügyi szakemberek segítik. A 4 éves program hamarosan véget ér, de a szakemberek azt szeretnék, ha a későbbiekben az egész országra kiterjesztenék.

2016. április 21. - kozpontban.hu

Sikeresnek értékelték a magyar lakosság egészségi állapotának javítását célzó alapellátás-fejlesztési modellprogramot a program vezetői csütörtökön Debrecenben, a hátrányos helyzetű lakosságot segítő segédegészségőrök továbbképzése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

2016. április 15. - Jász Trió TV

Lassan lezárul a több mint 3 éve zajló svájci együttműködési modellprogram. Kezdenek kirajzolódni az eredmények, a tapasztalatok. Múlt héten Európa több országából érkezett oktató háziorvosok egy csoportja Jászapátira, hogy megnézzék a program gyakorlati működését, és kötetlenül beszélgessenek a tapasztalatokról, eredményekről.

alapel bwhozzajar bwminiszterelnokseg bw
A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.
The project is supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution.
www.svajcihozzajarulas.hu

Copyright © 2015 - Alapellátás-fejlesztési Modellprogram. Minden jog fenntartva!