header v2

yt iconfb icon

logo

Peter Vajer MD, PhD, Magor Papp MD és Gergely Fürjes MD előadása National Institute for Health Development Medical Education Conference Dublin

Az előadás anyaga itt tölthető le.

Magor Papp, MD Gergely Professional Leader, GP valamint Fürjes MD Deputy Professional Leader előadása.

Az előadás anyaga itt tölthető le.

2016. június 1-3.

A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának Megelőző Orvostani Intézete által működtetett WHO Társadalmi Sebezhetőség és Egészség Kollaborációs Központ a WHO támogatásával “Central Eastern European Networking Event of Researchers on Roma Health and Policy” címmel nemzetközi konferenciát rendezett Debrecenben.

A rendezvényen hat országból (Horvátország Magyarország, Románia, Spanyolország, Szerbia, Szlovákia,) összesen huszonhét kutató vett részt, akik a roma lakosság egészségi állapotának elemzése és javítása területén nemzetközi összehasonlításban is magas színvonalú kutatómunkát végeznek. A konferencia alapvető célkitűzése volt, hogy Európa azon országaiban, melyek lakossága körében a romák részesedése a legnagyobb mértékű, összehangolt kutatásokkal, egészségpolitikai elemzésekkel és szakmapolitikai javaslatokkal támogassák a roma felzárkózási politikát. A rendezvényen a Modellprogram szakmai megvalósítói közül Dr. Ádány Róza, a WP4 munkacsoport vezetője és a Program senior tanácsadója, valamint Dr. Papp Magor szakmai vezetők vettek részt. 

Dr. Papp Magor előadása

2016. május 26-28.

Debreceni Akadémiai Bizottság, az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságával (EOQ MNB) és az ISO 9000 Fórum Egyesület Egészségügyi és Szociális Ágazatával közösen, a „Debreceni Egészségügyi Minőségügyi Napok” keretében, 2016. május 26-28. között rendezte meg tizenhatodik tudományos konferenciáját és továbbképző tanfolyamát. A rendezvény második napján, az Alapellátás-Fejlesztési Modellprogram egy önálló, "Minőségfejlesztés az alapellátásban" címet viselő szekcióban mutatkozhatott be. 

Dr. Margitai Barnabás előadása:
Az egészségügy forrásainak felhasználásával népegészségügyi fókuszú alapellátás-szervezési modellprogram Virtuális Ellátó Központ támogatásával 

Kalmár István előadása: 
Informatikai fejlesztések az alapellátásban 

Dr. Fürjes Gergely előadása:
A praxis új típusú szolgáltatásait igénybe vevő ellátottak útja a praxisközösség rendszerében 

Szabóné Gombkötő Éva, Dr. Cséki János előadása: 
Egy praxisközösség mindennapi működése

Dr. Kósa Karolina előadása:
Segéd-egészségőrök szerepe az Alapellátás-fejlesztési Modellprogramban

Dr. Sándor János előadása:
Felnőtt háziorvosi praxisok indikátorainak továbbfejlesztése meglevő adatvagyon intenzívebb hasznosítása révén

Csordás Ágnes Katalin:
Védőnői ellátás a népegészségügyi fókuszú Alapellátás-fejlesztési Modellprogramban

Dr. Papp Magor előadása: 
A Modellprogram szerepe az alapellátás minőségi megújításában - záró, összegző előadás

2016. május 19-21. Prága, Csehország

A 8. Prágai Nemzetközi Egészségügyi Csúcstalálkozó arra a kérdésre kereste a választ, hogy hogyan lehetnek képesek menedzselni a mai egészségügyi rendszerek a rohamosan növekvő krónikus betegségeket. A háromnapos nemzetközi konferencián Dr. Papp Magor szakmai vezető a Modellprogramot és annak működését mutatta be a mintegy 250 résztvevőnek.

Dr. Papp Magor előadása

2016. április 7-8., Budapest

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ - a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósuló SH/8/1 Alapellátás-fejlesztési Modellprogram végrehajtásáért felelős konzorcium vezetője - és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet 2016. április 7-8-án „Innovatív tevékenységek az alapellátás-fejlesztésben” címmel nemzetközi konferenciát szervezett Budapesten. A kétnapos rendezvényen 36 európai ország képviselője vett részt, akik megismerkedhettek a 2012 és 2016 között megvalósuló Modellprogrammal és annak eredményeivel.

Dr. Csányi Péter előadása
Dr. Papp Magor előadása

Dr. Sándor János előadása
Dr. Szabó János előadása
Dr. Vajer Péter előadása - 1
Dr. Vajer Péter előadása - 2
Kalmár István előadása

2016. március 10.

Dr. Vajer Péter, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Alapellátási Igazgatóságának igazgatója 2016. március 10-én a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által megrendezésre került Alapellátási Értekezleten a Modellprogram tapasztalatairól és gyakorlati megvalósulásának lehetőségeiről beszélt.

Dr. Vajer Péter előadása

2015. szeptember 29., Budapest

"Innováció az egészségfejlesztésben" címmel megtartott konferencián vehetett részt minden érdeklődő 2015. szeptember 29-én, a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban, ahol a Modellprogram szakmai vezetője is előadást tartott. Az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram indulása óta, a gyakorlatban modellezi az alapellátás minőségi megújítását. Nem volt kérdés tehát, hogy az „Innováció az egészségfejlesztésben” című szakmai konferencián – ahol főként a megújuló lakóhely-közeli egészség szolgáltatásról volt szó – a Modellprogram szakmai vezetője, Dr. Papp Magor is előadást tartott.

Dr. Papp Magor előadása

2015. szeptember 5. Dublin, Írország

A Modellprogram szakmai menedzsmentjét Fürjes Gergely szakmai vezető helyettes képviselte a Dublinban megrendezésre került, az Ír Orvosi Kamara (IMO - Irish Medical Organisation) és az Európai Fiatal Orvosok Szövetsége (EJD - European Junior Doctors) "Seminar on GP training issues" című workshopján.

Fürjes Gergely előadása 

2015. március-április

Az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram szakmai vezetése a Program félidei eredményeit valamennyi Praxisközösségben bemutatta.

Félidei értékelés - Berettyóújfalu Praxisközösség
Félidei értékelés - Borsodnádasd Praxisközösség
Félidei értékelés - Heves Praxisközösség
Félidei értékelés - Jászapáti Praxisközösség

 2015. június 30.

A "Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben” elnevezésű TÁMOP projekt közös konferenciát szervezett a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával megvalósuló Alapellátás-fejlesztési Modellprogrammal.

2014. március 26.

A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósuló SH/8/1 Alapellátás-fejlesztési Modellprogram céljait, első eredményeit bemutató regionális nyitórendezvényre Jászapátiban került sor. 

 

 

 

 

Prof. Dr. Ádány Róza előadása
Cseh Istvánné előadása
Dr. Papp Magor előadása
Dr. Völgyi István előadása
Gecse Tímea előadása

2013. július 3.

A MOM Kulturális Központban megrendezett ünnepélyes megnyitón Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Jean-Franҫois Paroz, Svájc magyarországi nagykövete, a társágazatok vezetői, az együttműködésben résztvevő konzorciumi partnerek, szakmai és civil szervezetek, döntéshozók, egészségpolitikusok, valamint a program során megalakult négy praxisközösség dolgozói jelenlétében mutatták be a programot.  

Prof. Dr. Ádány Róza előadása
Cseh Istvánné előadása
Dr. Papp Magor előadása
Dr. Völgyi István előadása
Gecse Tímea előadása

Nemzetközi konferenciákon tartott előadások, megjelenések:

2014. szeptember 1-2, Barcelona, EFPC conference - Twinning Population Health and Primary Care
Dózsa Csaba: Integrated Group model in Hungary
Dózsa Csaba – Kiss Norbert – Kuntár Ágnes –Sinkó Eszter –Wéber András: Group Practice Pilot Project in Hungary. Poster Display.


2014. október 5-8, Rio de Janeiro, ISQUA’s 31st International Conference
Gaál Péter: The Critical Conceptual And Practical Issues of the Integrated Care Coordination Pilot (Ccp) in Hungary
Dózsa Csaba – Gergely Tamás – Kiss Norbert – Kuntár Ágnes – Sinkó Eszter – Wéber András: Performance Monitoring of Group Practices in Hungary. Poster Display.


Hazai konferenciákon tartott előadások:

2014. február 27, Budapest, IME, IX. Regionális Egészségügyi Konferencia
Sinkó Eszter: Az alapellátási modellkísérlet lehetséges következményei


2014. június 18-19, Budapest, VIII. IME-META Egészség-gazdaságtani Továbbképzés és Konferencia
Kuntár Ágnes: Új alapellátási praxisközösségi modell korai tapasztalatai és kibővítésének lehetőségei


2014. augusztus 29 -30, Velence, A Magyar Személyre Szabott Medicina Társaság V. Kongresszusa. Transzláció jelentősége a személyre szabott medicinában
Sinkó Eszter: A háziorvosi rendszer megújításának eszközei (a svájci alapellátás fejlesztését szolgáló programban)


2014. szeptember 23. Bp. EMK, A Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság havi vitaülésén tartott előadások
Témakör: Svájci finanszírozású Praxisközösségi Modellkísérlet – hatékonysági és szervezési kérdések; Előadók: Sinkó Eszter, Kiss Norbert, Dózsa Csaba, Kuntár Ágnes

 

alapel bwhozzajar bwminiszterelnokseg bw
A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.
The project is supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution.
www.svajcihozzajarulas.hu

Copyright © 2015 - Alapellátás-fejlesztési Modellprogram. Minden jog fenntartva!