header v2

yt iconfb icon

logo

Gyógytornász többletszolgáltatásunk népszerűségét tükrözi, hogy a helyi sportegyesület (BMSE) kérésére baleset megelőző gyógytornát szerveztünk a nyári hónapokban az edző, Kovács Ferenc megkeresésének eleget téve – írja Szabóné Gombkötő Éva, Berettyóújfalu praxisközösségünk népegészségügyi koordinátora. Ebben az időszakban az iskolai gyógytorna foglalkozások szünetelnek, így a fennmaradó kapacitásunkat fordítottuk az aktív sportot folytatókra.


Nyaranta a kézilabdások edzései leállnak Berettyóújfaluban, ezért, - hogy ne essenek ki az edzésből - az utánpótlás lány csoportnak gyógytornászunk, Müller Anita gerinctornát és sérülésmegelőző proprioceptív tréninget tartott az alapozási időszakban. A proprioceptív tréning az ízületet alkotó szalagokra, az ízületi tokra és az izmokra hat, ha erős a proprioceptív rendszer, akkor kisebb- nagyobb ízületi sérüléseket megelőzhetünk általa. Anita felhívta a lány kézilabda csapat figyelmét, hogy tudatos gyakorlással megelőzhetőek bizonyos sérülések. Azóta a gyakorlatokat már beépítették az edzésprogramjukba is
A speciális sérülésmegelőző tréningek mellett sor került vízi tornára is a nyári BMSE kézilabda edzőtábor keretein belül, amit a Bihar Termálligetben bonyolítottunk le, 40 utánpótlás korosztályú kézilabdás részvételével.

 

 

 

 

 

 

alapel bwhozzajar bwminiszterelnokseg bw
A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.
The project is supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution.
www.svajcihozzajarulas.hu

Copyright © 2015 - Alapellátás-fejlesztési Modellprogram. Minden jog fenntartva!