header v2

yt iconfb icon

logo

Ez alkalommal Hevesi Praxisközösségünk új pszichológusát, Vásárhelyi Dorottyát mutatjuk be. Dorottya a mentális egészség mellett a fizikai egészségnek is elkötelezett híve és hírnöke is egyben. A következőkben az ő sokoldalú tevékenységével ismerkedhetünk meg.


Vásárhelyi Dorottya vagyok, a Hevesi Praxisközösség egyik pszichológusa. Pszichológia alapszakos tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen végeztem, majd az ELTE-n szereztem meg a mesterfokozatot ugyanezen szakon. A mesterképzés alkalmával fordult figyelmem a klinikai-és egészségpszichológiai szakág irányába. jelenleg az ELTE posztgraduális képzésében veszek részt, szexuál szakpszichológus szak keretein belül.

Életemben már a kezdetektől fogva meghatározó szerepet játszik a sport és ehhez kapcsolódóan az egészséges életmód, melyből kifolyólag küldetésemnek érzem, hogy a mentális jóllét fejlesztésén túl a testi egészség megteremtésével és megőrzésével is foglalkozzak. 13 éves koromig sport aerobicoztam; ebben a sportágban Európa-és világbajnoki címeket is sikerült szereznem. Ezt követően a műkorcsolya világa felé fordultam, melyben a saját edzéseken túl magam is oktatok ebben a szakágban.
Később a Péterfy Sándor utcai Kórház Krízisintervenciós Osztályán tartottam sportterápiás foglalkozásokat krízis-, valamint pszichiátriai betegek részére, mely tevékenységet különösen élveztem.

Az egyetem idején lehetőségem adódott részt venni egy nőgyógyászati egészségpszichológiai témájú kutatássorozatban. Az angol nyelven íródott, publikálásra szánt diplomamunkámban az endometriózissal, mint krónikus betegséggel való együttélés különböző aspektusait vizsgáltam.
A Praxisközösségben folytatott pszichológusi munkám mellett az egészséges Magyarországért Központban is dolgozom, ahol különböző egészségfejlesztő programok kidolgozásán és megvalósításán dolgozunk; profilunk részét képezi a stresszkezelés és a dohányzás leszokás támogatása.

Ez év szeptemberétől a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának megbízott előadójaként tevékenykedem. Céljaim közt szerepel a mentális egészség fejlesztése és a hatékony stresszkezelés módszertanának átadása mellett az önismeret fejlesztése és az egészséges életmód népszerűsítése. A közeli jövőben pedig a szexuális téren jelentkező elakadásokkal és problémákkal hozzám fordulók részére szeretnék hatékony segítséget nyújtani.

alapel bwhozzajar bwminiszterelnokseg bw
A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.
The project is supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution.
www.svajcihozzajarulas.hu

Copyright © 2015 - Alapellátás-fejlesztési Modellprogram. Minden jog fenntartva!