header v2

yt iconfb icon

logo

Szabóné Gombkötő Éva vagyok, az Országos Közegészségügyi Intézet Berettyóújfalu Praxisközösségének népegészségügyi koordinátora a „Svájci/Magyar Népegészségügyi Fókuszú Alapellátás-fejlesztési Modellprogramban. Koordinátori tevékenységem részeként szakmai szempontok alapján az alapellátás keretében új szolgáltatásokat nyújtó szakemberek modellprogrammal kapcsolatos tevékenységét irányítom és felügyelem. A Praxisközösségben a munkáltatói jogkör gyakorlója vagyok, valamennyi alkalmazásban álló dolgozó tekintetében. Idei évben bekerültem a drog-prevenciós és egészségfejlesztési szakértői névjegyzékbe.
2011-2012 között egyedüli egészségfejlesztőként tevékenykedtem a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének Nyíregyházi Kistérségi Intézetében. Egészségfejlesztési modellprogramokat valósítottam meg a kistérség gyermekjóléti ellátórendszerén keresztül, melyek a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok mentális egészségfejlesztését célozták meg (ESZME Program - Egyéni, Szociális és Menedzsment készségek fejlesztése).
1989 és 2010 között az ANTSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézet Egészségfejlesztési Osztályán dolgoztam szociálpolitikus egészségfejlesztőként. Kiemelt, személyes feladatom volt az idős emberek egészségfejlesztése. Munkám alkalmával Nyíregyháza valamennyi idős embereket ellátó szociális intézményében dolgoztam együttműködő partnerként, így az Idősek Akadémiája, Életmód Táborok keretein belül, valamint az Idősügyi Tanács tagjaként tevékenykedtem. Egyetemi tanulmányaim során két alkalommal végeztem kutatást körükben, mely az idős emberek életminőségének vizsgálatára irányult (WHOQQL-2000; WHOQQL-100-2003).
Tanulmányaimat négy gyermekem születése után kezdtem meg a Debreceni Egyetem szociális munkás szakán 1996-ban, NGO humanszolgáltató menedzser specializációval.
Ezt követően a Faludi Ferenc Akadémia ösztöndíjasaként végeztem szociálpolitika szakon, szociális szolgáltatás az egészségügyben specializációval.
2012-ben népegészségügyi mesterszak, egészségfejlesztési szakirányon szerzett diplomámat vehettem át.
2016-ban egészségügyi menedzser diplomámnak örülhettem, újabb szakirányú tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrumának képzésén folytattam. Ez az év különösen sikeres és emlékezetes marad számomra. Áprilisban Marosvásárhelyen a XXIII. Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott pályamunkámat SPECIAL AWARD díjjal jutalmazta a szakmai bizottság. Kutatásom természetesen a Modellprogram hazai eredményeinek bemutatására irányult. Ugyanebben az évben a X. Jubileumi Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferencián Orvos- és Egészségtudomány szekcióban a legkisebb lányommal együtt vettünk részt, mindketten, mint versenyző hallgatók. Az elért helyezések már nem is számítottak, a közös élmény páratlan volt.
Mivel a régi rendszerben végeztem az általános és középiskolai tanulmányaimat, az orosz nyelvet még ma is hibátlanul beszélem. Tanulmányaim során cigány- és angol nyelvből középfokú nyelvvizsgát tettem, melyet 2013-ban üzleti angol nyelvvizsgával bővítettem.
Szakértőként vettem részt 2006-2012 között, Európai Unió által finanszírozott nemzetközi pályázatokban a MEKKA alapítvány kuratóriumi elnökeként. (Pro Skill ’s I; Pro Skill’s II,
Youth Club; http://www.pro-skills.eu/). Ezek a projektek az élethosszig tartó tanulást, valamint a fiatalok biztonságos éjszakai szórakozási lehetőségeit támogatták, de felölelték a szociális, egészségügy és oktatás területén dolgozó magyarországi szakemberek képzését is.(Train the trainer)
Magam is az élethosszig tartó tanulást preferálom, számomra a folyamatos képzés már életformává vált.
Nagyon boldog embernek mondhatom magam, mivel munkám egyben a szenvedélyem is, így többé egy napot sem kell dolgoznom.

alapel bwhozzajar bwminiszterelnokseg bw
A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.
The project is supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution.
www.svajcihozzajarulas.hu

Copyright © 2015 - Alapellátás-fejlesztési Modellprogram. Minden jog fenntartva!